Blog

Διαμάντι VS Mοϊσανίτης

Mar 06, 2024

Διαμάντι VS Mοϊσανίτης

Διαμάντι VS Mοϊσανίτης: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

 

Τα διαμάντια μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή σε δαχτυλίδια αρραβώνων, αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη σε ότι αφορά τους πολύτιμους λίθους που υπάρχουν.Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, έχετε πολλές επιλογές και μάλιστα ορισμένες μοιάζουν εντυπωσιακά με τα διαμάντια, όπως ο Μοϊσανίτης.

 

Τι είναι ο Μοϊσανίτης

Ο Μοϊσανίτης είναι ένα φυσικό ορυκτό που ονομάζεται καρβίδιο του πυριτίου, το οποίο είναι πολύ σπάνιο και δεν μπορεί να βρεθεί στη φύση. Επίσης είναι αρκετά μεγάλο ώστε να κοπεί ακόμη και σε πολύτιμο λίθο ενός καρατίου. Για το λόγο αυτό, ο μοισσανίτης που χρησιμοποιείται στα κοσμήματα δημιουργείται σε εργαστήριο — σε αντίθεση με τα διαμάντια, τα οποία υπάρχουν στη φύση.

 

Ωστόσο, παρά τη διαφορετική προέλευσή τους, αυτοί οι δύο πολύτιμοι λίθοι έχουν πολλά κοινά.

 

ΤΙΜΗ

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Μοϊσανίτη είναι η τιμή, καθώς η συγκεκριμένη πέτρα είναι πολύ φθηνότερη από το διαμάντι. Ένα κόσμημα με Μοϊσανίτη έχει περίπου το ένα δέκατο του κόστους ενός διαμαντιού ίσου μεγέθους και ποιότητας.

Εάν θέλετε έναν λευκό πολύτιμο λίθο μεγάλου καρατίου, αλλά δεν έχετε τα χρήματα για ένα μεγάλο διαμάντι, ο Μοϊσανίτης είναι η καλύτερη επιλογή

 

ΑΝΤΟΧΗ

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, τα διαμάντια είναι γνωστά για την αντοχή τους. Είναι το πιο σκληρό φυσικό ορυκτό και μπορούν να αντέξουν σχεδόν κάθε είδους φθορά. Στην κλίμακα σκληρότητας Mohs, τα διαμάντια έχουν την υψηλότερη βαθμολογία 10. Το διαμάντι, είναι η μόνη πέτρα που μπορεί να χαράξει ένα διαμάντι. Αυτή η σκληρότητα είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους τα διαμάντια εκτιμώνται ιδιαίτερα.

 

Ο Μοϊσανίτης από την άλλη πλευρά, δεν υστερεί πολύ. Είναι το δεύτερο πιο σκληρό στην κλίμακα σκληρότητας Mohs. Με βάση την κατάταξη από το 1 έως το 10, τα διαμάντια είναι 10 και ο Μοϊσανίτης είναι 9,25-9,5.

 

ΛΑΜΨΗ

Η πιο προφανής διαφορά μεταξύ του Μοϊσανίτη και των διαμαντιών είναι η λάμψη τους, με τον πρώτο να υπερτερεί. Ο Μοϊσανίτης έχει περισσότερη λάμψη από κάθε άλλο πολύτιμο λίθο. Επειδή είναι διπλά διαθλαστικός, κόβεται διαφορετικά από τα διαμάντια για να ενισχυθεί η λάμψη του. Τα διαμάντια βγάζουν λευκή λάμψη ενώ ο Μοϊσανίτης βγάζει τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Instagram