Blog

Πώς να σχεδιάσεις την τέλεια γραμμή eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου

Jan 13, 2024

Πώς να σχεδιάσεις την τέλεια γραμμή eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου

Πώς να σχεδιάσεις την τέλεια γραμμή eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου

 

Όλες έχουμε δυσκολευτεί στην εφαρμογή του eyeliner. Ακόμη και οι διασημότεροι make up artists. Είναι ίσως το πιο δύσκολο task του μακιγιάζ και όχι άδικα, αφού πρέπει να εξασκήσεις το χέρι σου και φυσικά να βρεις το σωστό στυλ ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου. Και για αυτό είμαστε εμείς εδώ.

 

Almond

Αν τα μάτια σου έχουν σχήμα αμυγδάλου, είσαι τυχερή γιατί σου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα eyeliner looks. Αν έπρεπε να διαλέξουμε όμως ένα είναι το κλασσικό cat eye. Σχεδίασε μια λεπτή γραμμή στην εσωτερική γωνία και καθώς προχωράς προς τα έξω κάντην λίγο πιο παχιά. Τράβηξέ τη προς τα έξω κ προς τα πάνω και voila!

 

Hooded

Αν τα μάτια σου έχουν "κουκούλα" φρόντισε η γραμμή του eyeliner να είναι ακριβώς στη βάση των βλεφαρίδων. Αν θες να φαίνονται πιο στρογγυλά κάνε τη γραμμή πιο παχιά στο κέντρο του ματιού  και πιο λεπτή στις γωνίες. Για να μην κλείσεις το βλέμμα σου καλύτερα να μην εφαρμόσεις μολύβι ή eyeliner στο κάτω βλέφαρο.

 

Μεγάλα

Αν έχεις μεγάλα, στρογγυλά μάτια, το eyeliner θα σου χρησιμεύσει για να τονίσεις το σχήμα τους.  Διατήρησε το ίδιο πάχος της γραμμής σε όλο το βλέφαρο και μην την επεκτείνεις πολύ.  

 

Μικρά

Για όσες έχετε μικρά μάτια και θέλετε το πολυπόθυτο βλέμμα του ελαφιού,  ξεκινήστε σχεδιάζοντας μια λεπτή γραμμή ακριβώς πάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων σας και δώστε έμφαση στην εξωτερική γωνία. Αποφύγετε τη γραμμή στο κάτω βλέφαρο καθώς θα μικρύνει περισσότερο τα μάτια σας. Αντί για αυτό μπορείτε να εφαρμόσετε ένα μπεζ eyeliner που θα δώσει φως

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Instagram