Blog

5 λάθη που κάνεις με το μακιγιάζ σου και σε δείχνουν κουρασμένη

Jan 30, 2024

5 λάθη που κάνεις με το μακιγιάζ σου και σε δείχνουν κουρασμένη

Καμία γυναίκα δεν ξυπνάει το πρωί λαμπερή και ξεκούραστη και όλες προσπαθούμε να σώσουμε τους μαύρους κύκλους και τη θαμπή όψη με το μακιγιάζ. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν πέντε πολύ συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες και καταλήγουμε να δείχνουμε ακόμα πιο κουρασμένες; 

 

Λάθος 1: Μονοχρωμία

 

 Αντί να επιλέξεις ένα απλό, μονότονο χρώμα σε όλο το πρόσωπο, τόνισε διακριτικά τα φρύδια, τα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλη με τα κατάλληλα προϊόντα ώστε να δώσεις ένταση.

 

Λάθος 2: Λάθος απόχρωση concealer

 

 Το concealer που είναι πολύ σκούρο ή πολύ ανοιχτό για τον τόνο της επιδερμίδας σου θα σε κάνει αναπόφευκτα να φαίνεσαι κουρασμένη. Εφάρμοσε την σωστή απόχρωση concealer σε ένα καλά φωτιζόμενο δωμάτιο για να βεβαιωθείς ότι φαίνεται φυσικό. Και κάθε φορά που δοκιμάζεις ένα νέο προϊόν, χρησιμοποίησε έναν καθρέφτη χειρός για να δεις πώς φαίνεται σε διαφορετικά δωμάτια με ποικίλο φωτισμό.

 

Λάθος 3: Υπερβολική ποσότητα πούδρας

 

 Το ξηρό δέρμα τείνει να φαίνεται πιο γερασμένο και πιο κουρασμένο από το ενυδατωμένο με τις φυσικές γυαλάδες του. Χρησιμοποίησε μια ημιδιάφανη πούδρα στα σημεία που θες να εξαφανίσεις την περίσσεια λιπαρότητα και φρόντισε να κάνεις πολύ καλό blending. 

 

Λάθος 4: Παραλείπεις την ενυδατική κρέμα

 

Μην απλώνεις ποτέ το μακιγιάζ σου πριν βάλεις μια ενυδατική κρέμα.  Ακόμα καλύτερα αν έχει και SPF. Η εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος σε ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι απίστευτα κουρασμένη και άτονη.

 

Λάθος 5: Φοράς γκρι foundation

 

 Το foundation με γκρι υποτόνους αναδεικνύει τον γκρι χρωματισμό σε όλους τους τόνους δέρματος και σε κάνει να φαίνεσαι εκτός από κουρασμένη,  μεγαλύτερη. Επίλεξε ζεστές αποχρώσεις που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να ακτινοβολεί.


 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Instagram