Blog

Bakuchiol

Aug 12, 2023

Bakuchiol
Bakuchiol: Η φυσική εναλλακτική της ρετινόλης και τα πολλαπλά του οφέλη.

Σίγουρα έχετε ακούσει για τη ρετινόλη, όμως, υπάρχει ένα άλλο συστατικό που είναι ό,τι πιο hot αυτή τη στιγμή στο κομμάτι του skincare. Ο λόγος για το bakuchiol, που είναι η πιο ήπια, φυσική εναλλακτική της ρετινόλης. Το 100% φυτικό συστατικό προέρχεται από τους σπόρους και τα φύλλα ενός φυτού από την Ανατολική Ασία, το Psoralea corylifolia, και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Αγιουρβέδα. Αρκετές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι έχει παρόμοια οφέλη με τη ρετινόλη, αλλά χωρίς τον ερεθισμό που μερικές φορές προκαλείται από αυτή. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από μοριακή άποψη, η bakuchiol στην πραγματικότητα δεν μοιάζει καθόλου με τη ρετινόλη.  Ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά παρόμοια. Το Bakuchiol μπορεί να βοηθήσει στη λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, να χαρίσει ομοιομορφία στο χρωματικό τόνο του δέρματος, και να βελτιώσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα. Η ρετινόλη από την άλλη, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς σε αρκετούς ανθρώπους, ειδικά σε όσους έχουν  ξηρό ή ευαίσθητο τύπο δέρματος. 

Το Bakuchiol, ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ένας ωραίος τρόπος για να αποκομίσετε τα πολλαπλά οφέλη χωρίς τον ερεθισμό. 

 

Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το bakuchiol έναντι της ρετινόλης; Δεν προκαλεί φωτοευαισθησία και στην πραγματικότητα προσφέρει ορισμένες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για χρήση είτε την ημέρα είτε και τη νύχτα. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα ρετινοειδή, είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

 

Ορός νυκτός Midnight Courage, PSA
Kρέμα νυκτός Goodnight Glow, Ole Henriksen
Έλαιο The Bakuchiol Oil Serum, Ruhi
Ορός Bakuchiol Peptides, Medik8
Ορός νυκτός Melatonik, ISDIN

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Instagram