Blog

Post Summer Hair Care

Aug 28, 2023

Post Summer Hair Care

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου, όμως, ας είμαστε ειλικρινείς. Αν δεν φροντίσουμε για την υγεία των μαλλιών μας, έχει καταστροφικές συνέπειες στην εμφάνιση τους.

 

Το χλώριο της πισίνας, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας, κάνουν τα μαλλιά μας να δείχνουν θαμπά, ειδικά αν είναι βαμμένα.

 

Ενώ η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας και της λάμψης των μαλλιών όλο το χρόνο, το καλοκαίρι είναι πιο σημαντική από ποτέ. Τότε είναι που τείνουν να είναι πιο ξηρά και ευάλωτα.

 

Για να βεβαιωθείτε ότι τα χτενίσματά σας θα δείχνουν τέλεια πριν ξεκινήσουν οι ψυχρότεροι μήνες, πρέπει να αναβαθμίσετε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, αμέσως μετά τις διακοπές.

 

Ένα ενυδατικό σαμπουάν, ένα conditioner θρέψης και μια πλούσια μάσκα, είναι οι καλύτερες επιλογές, ενώ για μετά το λούσιμο επιλέξτε ένα έλαιο ή μια κρέμα επανόρθωσης. Μια υψηλής ποιότητας μάσκα μαλλιών βοηθά στην ενυδάτωση της τρίχας από μέσα προς τα έξω, αποκαθιστώντας τα επίπεδα υγρασίας αλλά και τα φυσικά έλαια που χάθηκαν το καλοκαίρι. Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα θερμότητας, οπωσδήποτε θα πρέπει πριν να εφαρμόζετε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν.

 

Ακόμη και με τα σωστά προϊόντα και θεραπείες, μερικές φορές η αναστροφή της ζημιάς που προκαλείται από μήνες παραμέλησης, δεν είναι δυνατή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να μειώσετε τις συνέπειες,  αντί να εστιάσετε στο πώς να διορθώσετε τα κατεστραμμένα μαλλιά. Αν δεν είστε έτοιμες για ένα κανονικό κούρεμα, δοκιμάστε να κόψετε τις άκρες σας ή να ζητήσετε από τον κομμωτή να σας κάνει ένα "hair dusting". Πρόκειται για μια τεχνική στην οποία δεν φεύγει καθόλου μήκος παρά μόνο οι ταλαιπωρημένες άκρες.

Το κόψιμο των κατεστραμμένων άκρων θα βοηθήσει τα μαλλιά να δυναμώσουν περιορίζοντας τα σπασίματα και έτσι θα καλωσορίσετε το χειμώνα με υπέροχα, λαμπερά μαλλιά.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Instagram