Blog

Dry Oils for the Summer

Jul 30, 2023

Dry Oils for the Summer

Γιατί αγαπάμε τα ξηρά λάδια σώματος το καλοκαίρι

 

Ο καλοκαιρινός ήλιος είναι καταστροφικός  για το δέρμα. Η αλήθεια είναι ότι όλες λατρεύουμε την ηλιοθεραπεία, η οποία όμως είναι η Νο1 αιτία της κυτταρικής βλάβης, δημιουργώντας λεπτές γραμμές, εγκαύματα, αφυδάτωση και "αόρατα" σημάδια φθοράς.  Αν αναρωτιέστε γιατί η επιδερμίδα δείχνει  πιο ταλαιπωρημένη το καλοκαίρι σε σχέση με το χειμώνα, αυτό συμβαίνει γιατί πολλές γυναίκες εξαιτίας της ζέστης, παραλείπουν την ενυδάτωση με αποτέλεσμα να  χάνεται η ζωντάνια και η λάμψη της.

 

Εδώ έρχονται τα ξηρά λάδια. Ο όρος "ξηρά" έχει να κάνει με τη λειτουργία των συγκεκριμένων ελαίων και όχι με την υφή τους. Με απλά λόγια: τα ξηρά λάδια σώματος στεγνώνουν πιο γρήγορα στο δέρμα και δεν αφήνουν ενοχλητικά υπολείμματα.

 

Τα περισσότερα ξηρά έλαια προέρχονται από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το λινολεϊκό οξύ, που βρίσκονται σε φυτά, βότανα ή σπόρους. Η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από τη σύνθεση και την καθαρότητα του κάθε προϊόντος.

 

Σύμφωνα με μία έρευνα, το ηλιέλαιο ενυδατώνει πιο αποτελεσματικά από ότι το ελαιόλαδο, ενώ τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το λινολεϊκό οξύ, που βρίσκεται σε αρκετά ξηρά έλαια,  βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα.

 

Για να χρησιμοποιήσετε σωστά ένα ξηρό λάδι σώματος θα πρέπει να το απλώνεται μετά το ντους σε νωπή επιδερμίδα. Για να αναδείξτε το μαύρισμά σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα με λάμψη ή μπρονζέ αποτέλεσμα, που είναι ιδανικά για το καλοκαίρι.

 

Ξηρό έλαιο για το σώμα, τα μαλλιά και το πρόσωπο Dry Body Oil, Youth Lab. Στα φαρμακεία.

 

Ξηρό έλαιο για το σώμα Dry Body Oil, Moroccanoil. 

 

Ξηρό έλαιο για το σώμα Creme de Corps Nourishing Dry Body Oil, Kiehl's.

 

Ξηρό έλαιο για το σώμα Wild Rose Dry Body Oil, Neal's Yard Remedies. Στα φαρμακεία.

 

Ξηρό έλαιο με λάμψη για το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά Huile Prodigieuse Or, Nuxe. Στα φαρμακεία.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Instagram