Blog

Sunless Tan

Aug 05, 2023

Sunless Tan

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη προϊόντων μαυρίσματος χωρίς ήλιο διαθέσιμα σήμερα. Οι άνθρωποι μπόρεσαν να μαυρίσουν από το 1960, όταν η Coppertone® κυκλοφόρησε το πρώτο προϊόν μαυρίσματος χωρίς ήλιο το QT® ή Quick Tanning Lotion.

Εάν το θυμάστε αυτό, τότε μάλλον σκέφτεστε την απίστευτα πορτοκαλί απόχρωση που παρήγαγε αυτή η λοσιόν. Από τότε, έχουν γίνει αρκετές εξελίξεις στο μέτωπο του αυτο-μαυρίσματος. Πολλά από αυτά τα προϊόντα χρειάζονται 45 λεπτά έως μερικές ώρες για να αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, τα πιο αποτελεσματικά διαθέσιμα προϊόντα είναι οι λοσιόν χωρίς ήλιο ή αυτομαυρίσματος που περιέχουν dihydroxyacetone (DHA) ως δραστικό συστατικό. Το DHA είναι ένα άχρωμο σάκχαρο που αλληλεπιδρά με τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας. Καθώς η ζάχαρη αλληλεπιδρά με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, εμφανίζεται μια αλλαγή χρώματος. Αυτή η αλλαγή συνήθως διαρκεί περίπου πέντε έως επτά ημέρες από την αρχική εφαρμογή.

Κάθε μέρα, εκατομμύρια νεκρά κύτταρα του δέρματος αφαιρούνται ή φθείρονται μακριά από την επιφάνεια του δέρματός σας. Στην πραγματικότητα, κάθε 35 έως 45 ημέρες, έχετε μια εντελώς νέα επιδερμίδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μαύρισμα από λοσιόν χωρίς ήλιο ή αυτομαυρισμό θα ξεθωριάσει σταδιακά -- καθώς τα νεκρά κύτταρα φθείρονται, το ίδιο και το μαύρισμά σας. Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα προτείνουν να εφαρμόζετε ξανά το ανήλιο ή αυτομαυριστικό περίπου κάθε τρεις ημέρες για να διατηρήσετε το "μαύρισμά σας".


Το self tanning είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια χρυσαφένια λάμψη και ένα κομψό μαύρισμα, χωρίς να ανησυχείτε για τη γήρανση και τις οξειδωτικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα σας. Τα προϊόντα "ψεύτικου μαυρίσματος" είναι εντελώς ασφαλή και προσφέρουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα αρκεί να ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε σωστά. 

 

  1. Κάντε ντους και απολέπιση

    Το πρώτο tip για να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα που διαρκεί, είναι το ντους και η απολέπιση της επιδερμίδας πριν εφαρμόσετε ένα προϊόν αυτομαυρίσματος.

     

     

  2. Προστατέψτε τα ευαίσθητα σημεία

    Εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα στα σημεία που ξεκινούν τα μαλλιά και στα φρύδια.

     

     

  3. Καλύψτε τα χέρια σας

    Τα χέρια είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο πορτοκαλί 

    χρώμα μετά το αυτομαύρισμα, οπότε για καλύτερα αποτελέσματα, κρατήστε τα καλυμμένα. Χρησιμοποιήστε ένα γάντι μαυρίσματος ή γάντια λάτεξ για να εφαρμόσετε το προϊόν ομοιόμορφα και για να αποφύγετε να λερώσετε τα δάχτυλα και τις παλάμες σας.

     

     

  4. Απλώστε το προϊον με μεγάλες κινήσεις 

  5. Αφού προετοιμάσετε το σώμα και τα χέρια σας, θα εφαρμόσετε το μαυριστικό σας με μεγάλες κινήσεις. Θυμηθείτε, το δέρμα σας πρέπει να είναι τελείως στεγνό για να απορροφήσει το προϊόν.  "Δουλέψτε" σε ένα τμήμα τη φορά, εφαρμόζοντας το προϊόν με ελαφριές, μεγάλες κάθετες κινήσεις μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Απλώστε στα πόδια, τους αστραγάλους, τα γόνατα, τους αγκώνες, το λαιμό, το πρόσωπο και τα χέρια και φροντίστε να καλυφθούν όλες οι εκτεθειμένες περιοχές για φυσική λάμψη.

     

     

  6. Καθαρίστε τα υπολείμματα

    Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή του self tan, περάστε τα γόνατα, τους καρπούς, τους αγκώνες, τα πόδια και τους αστραγάλους σας με μια ελαφρώς υγρή χαρτοπετσέτα για να μαζέψετε το υπερβολικό χρώμα και να εξαλείψετε τις ανομοιομορφίες.

     

     

  7. Πλύντε τα χέρια σας

    Ακόμα κι αν χρησιμοποιήσατε γάντια για να εφαρμόσετε το self tan σας, το πλύσιμο των χεριών σας θα εξασφαλίσει ότι οι παλάμες σας δεν θα γίνουν πορτοκαλί. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό για να τα πλύνετε καλά.

     

     

  8. Δώστε χρόνο στο προϊόν

    Περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά για να ντυθείτε και τουλάχιστον 12 ώρες για να κάνετε ντους. Όταν κάνετε ντους, αποφύγετε το ξύρισμα για όσο διάστημα θέλετε να διατηρήσετε το μαύρισμά σας. Το ξύρισμα απολεπίζει το νεκρό δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι το μαύρισμά σας θα εξαφανιστεί στο ντους.

     

     

Η ενυδάτωση και το αντηλιακό είναι το παν

Για να διατηρήσετε το μαύρισμά σας φρέσκο ​​όσο το δυνατόν περισσότερο, ενυδατώστε το δέρμα σας καθημερινά. Αυτή είναι ίσως η πιο πολύτιμη συμβουλή καθώς το ξηρό δέρμα είναι ο εχθρός του ψεύτικου μαυρίσματος. 
Our choices: 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Instagram