Blog

How to use Bon Bon Beauty Sponge

Nov 14, 2023

How to use Bon Bon Beauty Sponge

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βυθίσετε πλήρως το σφουγγάρι σας στο νερό και να πιέσετε μερικές φορές ώστε να το απορροφήσει. Στη συνέχεια, στύψτε καλά για να αφαιρέσετε το περισσευούμενο νερό και όταν γίνει διπλάσιο σε μέγεθος, είναι έτοιμο. 

 

Γιατί να βρέξετε το σφουγγάρι σας

Ένα στεγνό σφουγγάρι είναι εξαιρετικά απορροφητικό, επομένως το βρέξιμο του διασφαλίζει ότι το προϊόν δεν θα απορροφηθεί από το makeup sponge.

Το νωπό σφουγγαράκι θα σας γλιτώσει από τη σπατάλη οποιουδήποτε προϊόντος, ενώ θα κάνει την εφαρμογή του μακιγιάζ σας πιο ομοιόμορφη και λεία με ένα άψογο φινίρισμα χωρίς γραμμές και σημάδια. 

 

Τώρα που το σφουγγάρι σας είναι έτοιμο, εφαρμόστε το foundation ομοιόμορφα στην επιδερμίδα σας. 

Αντί να σύρετε το σφουγγάρι κατά μήκος του προσώπου (όπως κάνουμε συνήθως με τα πινέλα),  χρησιμοποιήστε τη μεγάλη πλευρά του  με ταμποναριστές κινήσεις  για να απλώσετε  το foundation. 

 

Πώς να εφαρμόσετε το concealer 

Αφού τελειώσετε με τη βάση σας, είστε έτοιμες για το  concealer. Χρησιμοποιώντας τα μικρά σημεία στο σφουγγάρι σας, ταμπονάρετε μια μικρή ποσότητα προϊόντος κάτω από τα μάτια και γύρω από τη μύτη και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις μικρές άκρες για να μπλεντάρετε απαλά. Οι ίδιοι κανόνες εφαρμογής ισχύουν και εδώ. Φροντίστε να κάνετε ταμποναριστές κινήσεις.

 

Πώς να κάνετε contouring 

Για να κάνετε contouring με το σφουγγάρι μακιγιάζ σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια κρεμώδη ή υγρή σύσταση, δύο τόνους σκουρότερες  από τον τόνο του δέρματός σας. Προχωρήστε σε αυτό το βήμα αφού έχετε ήδη εφαρμόσει τη βάση και το concealer σας. Εφαρμόστε το προϊόν στο πρόσωπό σας, εστιάζοντας στις περιοχές όπου θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερο βάθος και ευκρίνεια. 

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι μακιγιάζ για ρουζ και highlighter

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι μακιγιάζ για κάτι περισσότερο από ένα απλό foundation και concealer; Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα με πουδρένια υφη ταμπονάρετε ελαφρά το σφουγγάρι στο προϊον και στη συνέχεια εφαρμόστε στα μήλα των μαγουλών σας. Εάν χρησιμοποιείτε κρεμώδεις υφές απλώστε με τον ίδιο τρόπο όπως με το foundation. Εφαρμόστε  στο δέρμα και κάντε blend χρησιμοποιώντας το στρογγυλεμένο άκρο του σφουγγαριού.


Όταν εφαρμόζετε το highlighter με το σφουγγάρι μακιγιάζ, κάντε το με τις μυτερές άκρες για πιο ακριβή εφαρμογή. Εάν χρησιμοποιείτε πουδρένιες υφές, βάλτε το υγρό σφουγγάρι στο προϊόν και ταμπονάρετε σε όποια σημεία θέλετε να τονίσετε, ενώ αν χρησιμοποιείτε υγρό highlighter, θα το εφαρμόσετε ξανά απευθείας στο δέρμα.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Instagram