Blog

Προϊόντα Oμορφιάς και Hμερομηνία Λήξης

Jul 03, 2024

Προϊόντα Oμορφιάς και Hμερομηνία Λήξης

Όπως το φαγητό στο ψυγείο μας, έτσι και το μακιγιάζ, έχει ημερομηνία λήξης. Και μπορεί ένα ληγμένο προϊόν να μη σε στείλει στο νοσοκομείο, όμως μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό στο δέρμα. 

Εάν δεν είστε προσεκτικές, η χρήση ληγμένων προϊόντων μακιγιάζ, όπως η παλιά μάσκαρα, μπορεί να προκαλέσει ακμή, ερεθισμό, αλλεργικές αντιδράσεις, μολύνσεις των ματιών και πολλά άλλα. Αν και μπορεί να είναι κουραστικό, υπάρχουν τρόποι να ελέγξετε αν το μακιγιάζ σας έχει χαλάσει και είναι καιρός να το πετάξετε. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων μακιγιάζ εξαρτώνται από την πρώτη ημέρα που θα τα χρησιμοποιήσετε, όχι από την ημερομηνία αγοράς. 

 

Πώς να διαβάζετε τις ημερομηνίες λήξης στο μακιγιάζ

Αν αναρωτιέστε πώς δείχνει η ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος ομορφιάς, η απάντηση είναι απλή. Ανεξάρτητα από το κατάστημα από το οποίο αγοράζετε τα αγαπημένα σας προϊόντα, όλα  θα πρέπει να φέρουν μια εικόνα ενός ανοιχτού βάζου και μετά έναν αριθμό που έχει το γράμμα "M." Αυτό είναι το σήμα «περίοδος μετά το άνοιγμα» (PAO) που επιτρέπει στους καταναλωτές να γνωρίζουν πόσους μήνες μετά το άνοιγμα έχει περιθώριο να λήξει το προϊόν.

 

Πώς να Καταλάβετε αν το ένα προϊόν μακιγιάζ έχει λήξει

Εάν ένα προϊόν αρχίζει να αναπτύσσει μια πολύ άσχημη οσμή, είναι καιρός να το πετάξετε. Βεβαιωθείτε ότι τα καπάκια σε όλα τα προϊόντα σας είναι καλά ασφαλισμένα μετά τη χρήση και αποθηκεύστε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος. Ο FDA τονίζει ότι "ένα προϊόν μπορεί να λήξει πολύ πριν την ημερομηνία που αναγράφεται αν δεν αποθηκευτεί σωστά".

Αυτό φυσικά ισχύει και αντίστροφα. Η αποθήκευση ορισμένων προϊόντων στο κατάλληλο περιβάλλον, όπως το κραγιόν στο ψυγείο, μπορεί να τα διατηρήσει φρέσκα ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης. 

Άλλη μία πρακτική συμβουλή που είναι καλό να ακολουθείτε είναι να μην βάζετε και βγάζετε το βουρτσάκι της μάσκαρα από το tube πολλές φορές καθώς έτσι μπαίνει αέρας στο προϊόν. 

Τα μολύβια ματιών και χειλιών διαρκούν περισσότερο όταν τα ξύνουμε τακτικά. Αν έχετε πρόβλημα να θυμηθείτε ακριβώς πόσο παλιό είναι ένα προϊόν, χρησιμοποιήστε έναν μαρκαδόρο για να γράψετε την ημερομηνία που το ανοίξατε στον πάτο της συσκευασίας του.

Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, τα σημάδια λήξης του μακιγιάζ μπορεί να μην είναι εμφανή. Για παράδειγμα, τα βερνίκια νυχιών δεν είναι πλέον καλά όταν αρχίζουν να "κόβουν". Για εργαλεία μακιγιάζ όπως σφουγγάρια και πινέλα που δεν έχουν ακριβώς ημερομηνίες λήξης, μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις πότε έχουν χαλάσει. Τα σφουγγαράκια πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά, αλλά είναι καλύτερο να τα πετάτε μετά από ένα μήνα χρήσης. Τα πινέλα μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα.

 

Χρόνος ζωής των προϊόντων

Πούδρα (συμπεριλαμβανομένου του ρουζ, του μπρόνζερ και της σκιάς): 2 χρόνια

Κρεμώδης σκιά και ρουζ: 12-18 μήνες

Oil-free foundation: 1 έτος

Compact foundation: 18 μήνες

Concealer: 12-18 μήνες

Κραγιόν: 12 μήνες 

Μολύβι χειλιών: 24 μήνες 

Lip gloss: 12 μήνες 

Μολύβι ματιών: 2 χρόνια

Υγρό ή gel eyeliner: 9 μήνες

Μάσκαρα: 6 μήνες

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.

Instagram