Blog

Ρυτίδες Ματιών

Jul 13, 2024

Ρυτίδες Ματιών
Συχνά λάθη που κάνουμε και δημιουργούμε ρυτίδες στην περιοχή των ματιών

Οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια είναι ένα από τα πρώτα εμφανή σημάδια γήρανσης που παρατηρούν οι περισσότεροι άνθρωποι. 

Η συγκεριμένη περιοχή είναι δέκα φορές πιο λεπτή από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, επιτρέποντας στις ρυτίδες να σχηματίζονται ευκολότερα. Αν ανησυχείτε για αυτές τις ενοχλητικές γραμμές, αυτές είναι μερικές συνήθειες που πρέπει να αποφύγετε για να επιβραδύνετε ή να αποτρέψετε την εμφάνισή τους.

 

Δεν φοράτε γυαλιά ηλίου

Όταν παραλείπετε τα γυαλιά ηλίου, αφήνετε το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία γερνά το δέρμα. Επίσης, είναι πιο πιθανό να συνοφρυώνετε για να αποφύγετε το φως του ήλιου. Το συνοφρύωμα, όπως και κάθε άλλη κίνηση του προσώπου, μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες αν γίνεται αρκετά συχνά.

 

Παραλείπετε την κρέμα ματιών

Το ξηρό δέρμα είναι πιο ευάλωτο στις ρυτίδες, γι' αυτό η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Δεδομένου ότι η περιοχή των ματιών στερείται σμηγματογόνων αδένων, πρέπει να την περιποιείστε με μια κρέμα ματιών που μπορεί να παρέχει επαρκή υγρασία. Επιπλέον, η περιοχή είναι επίσης επιρρεπής σε άλλα προβλήματα όπως το πρήξιμο και οι μαύροι κύκλοι επομένως η χρήση ενός στοχευμένου προϊόντος ματιών θα σας δώσει καλύτερα αποτελέσματα για μια πιο νεανική εμφάνιση.

 

Κοιμάστε στο πλάι

Αυτή είναι μια δύσκολη συνήθεια να αλλάξετε, αλλά, πιστέψτε μας, κάνει μεγάλη διαφορά. Όταν κοιμάστε στο πλάι, η τριβή μεταξύ του δέρματος και του μαξιλαριού μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και γραμμές με την πάροδο των χρόνων. Αν πραγματικά δεν μπορείτε να συνηθίσετε να κοιμάστε ανάσκελα, αλλάξτε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να μειώσετε την τριβή.

 

Χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα

Την επόμενη φορά που θα εφαρμόσετε την αγαπημένη σας αποτοξινωτική μάσκα από άργιλο, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να ξηράνετε το δέρμα στην περιοχή ακόμα περισσότερο. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε μια στοχευμένη μάσκα ματιών ή μια ενυδατική μάσκα για την περιοχή των ματιών.

 

Τρίβετε τα μάτια σας

Είναι πολύ ανακουφιστικό να τρίβετε τα μάτια σας όταν αισθάνονται φαγούρα ή ερεθισμένα, αλλά αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να προκαλέσετε ρυτίδες. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και στερείται ελαστικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει στην αρχική του λεία υφή αν το τρίβετε συχνά. Γι' αυτό θα πρέπει επίσης να κάνετε μια προσπάθεια να κάνετε όσο το δυνατόν πιο απαλές κινήσεις όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ σας. Χρησιμοποιήστε ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ ή ένα έλαιο που δεν χρειάζεται τρίψιμο. 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.

Instagram