Blog

DIY Skincare

Apr 13, 2024

DIY Skincare

Τρία υλικά που έχεις σίγουρα στην κουζίνα σου και θα σε βοηθήσουν στη μάχη κατά των σκούρων κηλίδων

 

Σίγουρα λατρεύουμε τα προϊόντα ομορφιάς μας και σίγουρα καμία homemade συνταγή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αγαπημένη μας κρέμα. Όμως, ως γυναίκες, μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, ειδικά όταν έχουν αν κάνουν με το κομμάτι του skincare.

 

Ρίχνοντας μια ματιά στο Pinterest, υπάρχουν πάρα πολλές DIY συνταγές ομορφιάς. Αυτές που ξεχωρίσαμε αφορούν την καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων του δέρματος και για να τις κάνεις και εσύ χρειάζεσαι μόνο 3 συστατικά.

 

Απολέπιση με παπάγια

Η παπάγια δεν βρίσκεται σε όλες τις κουζίνες αλλά λέγεται ότι κάνει θαύματα στο πρόσωπο. Είναι πλούσια σε οξέα φρούτων γνωστά και ως alpha-hydroxy, τα οποία κάνουν χημική απολέπιση και αφαιρούν τις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη λαμπερή και αναζωογονημένη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την λιώσεις σε ένα μπολ και στη συνέχεια να την εφαρμόσεις σαν μάσκα.

 

Koυρκουμάς για ομοιόμορφο χρωματικό τόνο

Για πολλά χρόνια, στην Ινδία, χρησιμοποιούσαν σχεδόν παντού τον κουρκουμά,  καθώς έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ βοηθά και στη διαδικασία της πέψης. Το συγκεκριμένο μπαχαρικό έχει και πολλά οφέλη στην περιποίηση του δέρματος και στο σταδιακό “σβήσιμο” των σκούρων σημαδιών. Φτιάξε μία μάσκα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι κουρκουμά και λίγο μέλι, που θα σου χαρίσει άμεση ενυδάτωση και άπλωσε τη σε όλο το πρόσωπο. Περίμενε 20 λεπτά και πλύνε το πρόσωπό σου με άφθονο νερό.

 

Γιαούρτι για λεύκανση 

Άλλο ένα προϊόν για λεύκανση των κηλίδων είναι το γιαούρτι το οποίο έχεις σίγουρα στο ψυγείο σου. Το γιαούρτι δρα όπως η παπάγια, σαν χημικό peeling δηλαδή και αυτό χάρη στο λακτικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μπορείς να το βρεις σε πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, μπορείς να το αναμείξεις με μέλι, ιδανικό για τα δέρματα με τάση ακμής, ή με λίγη βρώμη για να ανακουφιστείς αν έχεις ξηρότητα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.

Instagram