Blog

Perfume

Oct 01, 2023

Perfume

Είτε ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που τους αρέσει να συλλέγουν αρώματα, είτε ψεκάζετε με περηφάνια το ίδιο άρωμα εδώ και αρκετά χρόνια, πιστεύουμε ότι η αρωματική σας γκαρνταρόμπα θα επεκταθεί πολύ φέτος. Τα νέα λανσαρίσματα των αγαπημένων μας οίκων είναι ένα οσφρητικό όνειρο. 

 

Πως να επιλέξετε το άρωμά σας

 

Όταν αγοράζετε ένα άρωμα σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι διαχωρίζονται σε eau de parfum και σε eau de toilette και στην ουσία είναι η περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι αυτό που συντηρεί το άρωμα και καθορίζει τη διάρκειά του. Τα eau de parfum αρώματα έχουν πολύ πιο ισχυρή μυρωδιά και διάρκεια, ενώ τα eau de toilette είναι πιο ανάλαφρα. 

 

Συγκέντρωση

 

Γνωρίζεις ότι ένα άρωμα μπορεί να μυρίζει υπέροχα σε μια φίλη σου και εντελώς απαίσια σε σένα; Ή πώς μπορεί στο blotter να σου φαίνεται περίεργη η μυρωδιά του αλλά στον καρπό σου να το λατρέψεις; Αυτό συμβαίνει επειδή το άρωμα, ειδικά τα συστατικά φυσικής προέλευσης, οξειδώνονται. Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν τον τρόπο που ένα άρωμα «φοριέται» στο δέρμα σας—η εθνικότητα, η διατροφή, ο τύπος αίματος, ο καιρός, η υγρασία και πολλά άλλα. Είναι μέρος αυτού που κάνει το άρωμα τόσο οικείο και προσωπικό. Όσο περισσότερα φυσικά συστατικά έχει ένα άρωμα, τόσο περισσότερο θα εξελίσσεται  με τη χημεία του σώματός σας. Ωστόσο, ένα πιο συνθετικό άρωμα θα κρατήσει το προφίλ του και θα μυρίζει σχεδόν το ίδιο σε όλους.

 

Τύπος δέρματος 

 

Ο τύπος του δέρματός σας πιθανότατα δεν είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν επιλέγετε ένα άρωμα, αλλά πιστέψτε μας  - παίζει μεγάλο ρόλο. Το ξηρό δέρμα τείνει να απορροφά τα αρωματικά έλαια πιο γρήγορα, επομένως έχει μικρότερη  διάρκεια στο δέρμα. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο φρέσκο άρωμα, με εσπεριδοειδή ή λουλούδια ή μια ελαφρύτερη συγκέντρωση (δηλαδή ένα eau de toilette) έτσι ώστε το άρωμα να μην είναι πολύ «δυνατό» πάνω σας. 

 

Τα αγαπημένα της νέας σεζόν

 

 

Heaven Can Wait, Editions de Parfums Frederic Malle.


 

 

Si Eau de  Parfum Intense, Giorgio Armani.


 

 

Zafferano, Acqua di Parma, atticadps.gr


 

 

Tutti Twilly, Hermes.


 

 

Rouge Chaotic Extrait de Parfum, Byredo, atticadps.gr


 

 

Goddess Eau de Parfum, Burberry Beauty.


 

 

Omnia Crystalline Eau de Toilette, BVLGARI. 


 

 

This is Her! Zadig Dream, Zadig & Voltaire. 


 

 

All of me, Narciso Rodriguez.

1 σχόλιο

  • Βαγιακου Μαρία
    Oct 02, 2023 στις 00:20

    Τέλειο άρθρο κ ωραία αρώματα μη σύνηθες 🌺🌺🌺🌺🌺

    Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.

Instagram