Blog

SKIN + SUN CARE

Jul 27, 2023

SKIN + SUN CARE

Ποιο αντηλιακό να επιλέξεις ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου

 

Γνώριζες ότι το 90% της γήρανσης οφείλεται στην ηλιακή ακτινοβολία; Η εφαρμογή αντηλιακού είναι το πιο σημαντικό βήμα στην καθημερινήskincare ρουτίνα.

 

Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες στις περιοχές που είναι εκτεθιμένες στον ήλιο και κυρίως στο πρόσωπο.

 

Μεικτό δέρμα

Το καλύτερο αντηλιακό για μεικτό δέρμα είναι αυτό που έχει ενυδατικές ιδιότητες αλλά δεν προκαλεί λιπαρότητα. Επομένως, επίλεξε ένα αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για μεικτό δέρμα που είναι ελαφρύ και δεν φράζει τους πόρους. Αναζήτησε προϊόντα με βάση το gel, τα οποία είναι συνήθως χωρίς έλαια και παρέχουν ματ φινίρισμα.

Aντηλιακή κρέμα Sun Screen Velvet SPF 50+, Frezyderm. Στα φαρμακεία.
 
 

Ξηρό δέρμα


Αν έχεις ξηρό δέρμα, επίλεξε ένα αντηλιακό που όχι μόνο σε προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά διατηρεί και τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας υψηλά. Αναζήτησε αντηλιακά που περιέχουν ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και ceramides.

 

Αντηλιακή κρέμα προσώπου Sun Project Water Sun Cream SPF 50+, Thank You Farmer.

 


Λιπαρό δέρμα

 

Αν έχεις λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα,  προτίμησε μη φαγεσωρογόνα αντηλιακά με φόρμουλα με βάση το νερό για να αποφύγεις το φράξιμο των πόρων. Ιδανικά, επίλεξε ελαφριές συνθέσεις που απορροφώνται εύκολα και παρέχουν ματ φινίρισμα.

 

Αντηλιακή κρέμα προσώπου Anthelios Oil Correct SPF 50+, La Roche-Posay. Στα φαρμακεία.

 

 

Eυαίσθητο δέρμα

 

Για όσες έχετε ευαίσθητο δέρμα, τα φυσικά αντηλιακά χωρίς χημικά φίλτρα είναι ιδανικά. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε τα προϊόντα με πρόσθετα αρώματα.

 

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με φυσικά φίλτρα Creme Minerale SPF50+, Avene. Στα φαρμακεία.

 

 

Δέρμα με κηλίδες

 

Τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα συνιστώνται για άτομα με μέλασμα ή υπερμελάγχρωση, καθώς εμποδίζουν τις περισσότερες ακτίνες UV να φτάσουν στο δέρμα σε σύγκριση με τα χημικά φίλτρα. Ιδανικά, επιλέξτε ένα έγχρωμο αντιηλιακό κατά των κηλίδων. Τα έγχρωμα αντηλιακά βοηθούν στην προστασία από τις ακτίνες του ήλιου καθώς και από το ορατό τεχνητό φως.

 

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα Capital Soleil Anti Dark Spot 3 in 1, Vichy. Στα φαρμακεία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν θα δημοσιευθεί.

Instagram